Hrvatski mladi reprezentativac otkazao Euro, fokusira se na početak iduće sezone

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA U-21 reprezentacija na Europskom prvenstvu, koje se u Rumunjskoj i Gruziji igra od 21. lipnja, ipak neće moći računati na jednog od svojih najboljih igrača i lidera Luku Sučića, koji se još nije oporavio od operacije koljena i u dogovoru s Red Bull Salzburgom odlučio je fokusirati se na početak iduće sezone.

Sučić je prije dva i pol mjeseca operirao koljeno, a procjene su govorile o tri do četiri mjeseca oporavka. I dok još postoji šansa da će biti zdrav do početka Eura, tri specijalista s kojima je u redovnom kontaktu složna su da ne smije žuriti s oporavkom, pa neće sudjelovati ni na EP-u za mlade ni na završnom turniru Lige nacija, koji A reprezentacija igra u Nizozemskoj tjedan dana ranije.

Skočić bez niza bitnih igrača

Dragan Skočić, koji je preuzeo U-21 reprezentaciju nakon što je Igor Bišćan postao trener Dinama, zbog ozljeda ne može računati ni na Boška Šutala i Hrvoja Smolčića, dok su Joško Gvardiol, Josip Šutalo i Josip Stanišić u A reprezentaciji, iako bi mogli igrati i za mladu.

Tako će u oslabljenom sastavu tražiti plasman u polufinale, koji bi hrvatskom nogometu u Parizu 2024. osigurao prvi nastup na Olimpijskim igrama u povijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.