Hrvatski napadač o trenutku kad je saznao da ne ide na SP: Dalić me nije nazvao

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

ANTONIO MIRKO ČOLAK, napadač Rangersa i povremeni hrvatski reprezentativac, požalio se u razgovoru za Scottish Sun da ga izbornik Zlatko Dalić nije kontaktirao pri odluci za sastavljanje popisa igrača koje je vodio na Svjetsko prvenstvo u Katar. Da se na njemu ne nalazi, saznao je iz medija.

"Nije me ni nazvao. Saznao sam u televizijskom prijenosu da nisam na popisu. No, ne želim to više komentirati, to je prošlost", rekao je Čolak kojem je Dalić u tom trenutku pretpostavio Andreja Kramarića, Brunu Petkovića, Marka Livaju i Antu Budimira, a s njima osvojio svjetsku broncu.

"Nevjerojatan uspjeh"

"Bio sam jako sretan zbog Hrvatske. Nevjerojatan je uspjeh bio osvojiti još jednu medalju, a nadam se da ću u budućnosti i sam biti dio toga. To će zavisiti od mojih nastupa", dodao je.

Čolak je za Hrvatsku debitirao 2020. godine u prijateljskoj utakmici protiv Turske, a 2021. je upisao dva nastupa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Odigrao je 55 minuta protiv Slovenije u prvoj i četiri minute u drugoj utakmici s istim suparnikom.

Očekuje se da bi se u krug reprezentativaca trebao vratiti u završnici Lige nacija jer se u reprezentaciji uvijek držalo do određene hijerarhije i postulata da je "u nju teško ući, a još teže iz nje izaći".