Hrvatski napadač raskida ugovor i dolazi u Rijeku?

Foto: Profimedia

STIPE PERICA (29) raskinut će ugovor sa Standard Liegeom i kao slobodan igrač potpisati ugovor s Rijekom, tvrdi nogometni insajder Sacha Tavolieri. Hrvatski napadač navodno je već dogovorio uvjete s riječkim klubom u koji bi trebao doći u završnici prijelaznog roka, koji u Hrvatskoj traje do 5. rujna.

Podsjetimo, Rijeka je ovoga ljeta prodala Franju Ivanovića za četiri milijuna eura u belgijski Union Saint-Gilloise, Marko Pjaca otišao je u Dinamo za 1.5 milijuna eura, a klub su napustili i Jorge Obregon te Momo Yansane. Treneru Radomiru Đaloviću, koji je naslijedio smijenjenog Željka Sopića, stoga treba napadač.

Chelsea je Pericu prije 11 godina platio 2.45 milijuna eura

Stipe Perica počeo je igrati nogomet u Zadru. U svojoj prvoj seniorskoj sezoni, 2012., zabio je osam golova u 20 susreta i tako bio jedan od glavnih igrača koji su pomogli Zadru da zadrži prvoligaški status. 

Chelsea ga je 2013. doveo za 2.45 milijuna eura, navodi Transfermarkt. Međutim, kao i mnogi talenti koje je londonski klub sakupljao, Perica nikad nije dobio priliku u prvoj momčadi. Bio je na posudbama u NAC Bredi i Udineseu, koji ga je 2016. otkupio za 4.5 milijuna eura. 

U talijanskom prvoligašu upisao je najviše nastupa, njih 71, te zabio 11 golova uz dvije asistencije. Uslijedile su posudbe u Frosinone, Kasimpasu i Mouscron, a zatim je zaigrao za Watford te Maccabi Tel Aviv. Protekle dvije godine proveo je u Standardu, koji je Izraelcima za njega platio 900 tisuća eura.

Standard odlaskom Perice otvara prostor za dolazak novih igrača

U belgijskom klubu zabilježio je 38 nastupa, šest pogodaka i dvije asistencije. Ugovor mu vrijedi još godinu dana, no po Tavolierijevim informacijama, prijevremeno će ga raskinuti. Standard bi se time riješio njegove plaće i otvorio prostor za dovođenje novih igrača, navodi nogometni insajder.

Upisao je 12 nastupa i osam pogodaka za hrvatsku U-21 reprezentaciju, dok u A selekciji nikad nije debitirao. Prema Transfermarktu, Perica se trenutno procjenjuje na 450 tisuća eura. Najveća vrijednost na toj stranici iznosila mu je tri milijuna eura, i to 2017. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.