RUKOMETNI EURO

Hrvatski navijači su transparentom uoči utakmice poslali posebnu zahvalu Islandu

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

HRVATSKA rukometna reprezentacija pobijedila je Island 23:22 u utakmici 3. kola skupine I na Europskom prvenstvu i tako ostala u utrci za treće mjesto u skupini, posljednje koje nešto znači. Na tribinama je bilo stotinjak hrvatskih navijača.

Oni su današnji susret odlučili obilježiti transparentom u čast današnjem hrvatskom protivniku. Hrvatski navijači na tribinama su na početku utakmice razvili transparent kojim su zahvalili Islandu što je bio među prvim državama koje su priznale samostalnu Hrvatsku.

Podsjetnik na povijesne događaje

Podsjetimo, u priznavanju Hrvatske su prednjačile baltičke države i Ukrajina, koje su, iako tada još i same bez međunarodnog priznanja, priznale Hrvatsku tijekom 1991. Prva od njih to je učinila Litva (30. srpnja 1991.), a slijedile su je Ukrajina (11. prosinca) te Latvija (14. prosinca) i Estonija (31. prosinca).

Kao prva međunarodno priznata država koja je priznala Hrvatsku ostat će zapamćen Island (19. prosinca 1991.), a istoga dana to je učinila i Njemačka, iako uz odluku da njezino priznanje na snagu stupa 15. siječnja 1992., zajedno s priznanjem ostalih članica Europske unije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.