HNL

Hrvatski niželigaški nogomet čeka najveća promjena ikad. Ovo su uvjeti za novu 3. HNL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

IZVRŠNI odbor Hrvatskog nogometnog saveza je na prijedlog Natjecateljske komisije donio i u Glasniku objavio "Odluku o kriterijima/uvjetima za natjecanje u trećem stupnju HNS-a od natjecateljske godine 2022/2023".

Ovim putem je HNS objavio uvjete licenciranja za klubove koji će se natjecati u premijernom izdanju jedinstvene Treće HNL. Podsjetimo, dosadašnji sustav niželigaških natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza broji pet trećih liga: 3. HNL  – Zapad, Središte, Istok, Sjever i Jug. Odlukom Izvršnog odbora Saveza s kraja srpnja prošle godine propisano je da će se od sezone 22/23 igrati jedinstvena Treća HNL, koja će brojati 16 klubova.

Također, sukladno gore spomenutoj odluci IO-a Drugu HNL, koja ovu sezonu broji 18 klubova, od sljedeće sezone čeka smanjenje na 16 klubova, a od sezone u kojoj kreće i jedinstvena Treća HNL, Druga HNL će se smanjiti na svega 12 klubova.

Suprotno najavama, treće lige u "prijelaznoj sezoni" formatom natjecanja neće doživjeti nikakve promjene pa ćemo tako i sljedeću (21/22) sezonu imati pet trećih liga podijeljenih po središtima.

Kriteriji za licencu i pravo nastupa u jedinstvenoj Trećoj HNL podijeljeni su u četiri kategorije, sportski, infrastrukturni, administracija te stručno osoblje i pravni kriteriji. Više detalja OVDJE.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.