Hrvatski reprezentativac pred transferom karijere. To su loše vijesti za Dinamo

Foto: EPA

DINAMO je ljetni prijelazni rok završio s deset ulaznih transfera. Na Maksimir su došli Maxime Bernauer, Gabriel Vidović, Fran Brodić, Takuro Kaneko, Arijan Ademi, Bogdan Mihajličenko, Luka Stojković, Lukas Kačavenda, Tibor Halilović i Joaquin Sosa. Ukrajinac Mihajličenko trebao je biti rješenje na lijevom beku, ali se unatoč dobrim preporukama zasad nije pokazao dobrom opcijom.

Sergej Jakirović će na njegovoj poziciji i dalje najčešće koristiti Roberta Ljubičića. Urugvajac Joaquin Sosa, koji je došao prvenstveno kao stoper, također može igrati beka, ali Dinamo je i dalje u potrazi za rješenjem pozicije koja ga muči već godinama. Jedno od rješenja je Borna Barišić, koji je ušao u posljednju godinu ugovora s Rangersima. O njemu se u Maksimiru pričalo i ovog ljeta, ali ga se nije moglo dovesti pa će Dinamo razmatrati svoje opcije na zimu.

Sprema se posao karijere

Ipak, čini se da put do dovođenja Barišića neće biti lagan jer Dinamo nije jedini koji je zainteresiran za hrvatskog reprezentativca. Naime, engleski mediji danas pišu kako za Barišića postoji vrlo ozbiljan interes Nottingham Foresta, dvostrukog prvaka Europe iz 1979. i 1980. godine.

Englezi pišu da se Rangersi nadaju potpisati novi ugovor s Barišićem te onda dogovoriti njegov transfer u engleskog prvoligaša za zasad nepoznatu odštetu. Ono što je sigurno, Forest ima znatno veću platežnu moć od Dinama te će ga sigurno puno lakše dovesti ako je to već naumio. A čini se da jest jer Englezi pišu da bi taj posao trebao biti formalnost jednom kad Barišić produlji s Rangersima.