hrvatski nogometaši

Kako je Nikola Vlašić postao tema zbog ruskog napada: "Zaustavljena je isplata novca"

SLAVNI CSKA, legendarno sportsko društvo iz Moskve, našao se pod sankcijama SAD-a zbog ruskog napada na Ukrajinu. SAD je uveo sankcije za niz najvećih ruski banaka, tvrtki i nekih pojedinaca, ali i za CSKA. Direktor CSKA Roman Babajev je šokiran i tvrdi da se sport i politika ne smiju miješati.

''Igrači se normalno pripremaju za nastavak sezone, a naši odvjetnici rade svoj posao. Branit ćemo svoja prava i činjenicu da bi sport trebao biti izvan svake politike'', rekao je Babajev, a Ilija Čičerov, odvjetnik nogometnog kluba CSKA, pravi se da ne shvaća što se događa:

''Koliko ja razumijem, klub nema nikakve veze s SAD-om, a CSKA i dalje bez problema može primati novac od UEFA-e za nastupe u europskim natjecanjima, a može im se uplaćivati novac za transfere.''

Stvar je u tome da je CSKA ruski vojni klub. Još za SSSR-a su bili armijski klub, a Amerika sankcijama udara na sve što ima neku vezu s ruskom vojskom. Zato se sad zbog ruske invazije i napada na Ukrajinu kao tema nameće i transfer Nikole Vlašića iz CSKA u West Ham.

Hrvatski reprezentativac je na ljeto za 30 milijuna eura prešao u West Ham, a Rusi su se s Englezima dogovorili da će taj iznos biti isplaćen u ratama. Prve od njih su već stigle, ali ostatak transfera neće biti uplaćen. Barem ne još neko vrijeme. Naime, zaustavljene su sve transakcije između Velike Britanije i Rusije.

''Isplata novca za Nikolu Vlašića vjerojatno je zaustavljena. Vlasnici West Hama imaju otvorene poslove u SAD-u i to bi moglo otežati isplatu novca od ovog transfera'', rekao je Čičerov.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.