KSW 59

Hrvatski šampion težak kao i protivnik, senegalski Bombarder premašio 150 kila

Foto: screenshot YouTube / KSW

VEČERAS se u poljskoj Wytworniji održava novi borilački spektakl. Za hrvatsku publiku najzanimljivija borba priredbe KSW 59 bit će ona pretposljednja na rasporedu u kojoj Dubrovčanin Antun Račić drugi put brani naslov u bantam kategoriji, a protivnik mu je domaći borac Sebastian Przybysz.

Na jučerašnjem službenom vaganju ta su dva borca imala gotovo istu težinu - Račiću je vaga pokazala 61.1, a Przybyszu 61.2 kilograma.

VIDEO: KSW

Na KSW-u 59 u predborbama će nastupiti i dva srpska borca. Darko Stošić ima 105.1 kg, a njegov protivnik Michal Wlodarek okruglih 110 kila.

Savo Lazić težio je točno 70 kg, odnosno 0.8 manje od svog protivnika Sebastiana Rajewskog.

Dva borca nisu uspjela skinuti dovoljno kilograma te će za kaznu morati protivnicima prepustiti dio zarade. Krystian Kaszubowski zbog 1.8 kg viška morat će ustupiti čak 40% svog honorara Michalu Pietrzaku, a Lukasz Rajewski zbog 1.3 kg 30% Konradu Dyrschki.

Najzanimljivije je bilo na vaganju za borbu večeri u kojoj je Mariusz Pudzianowski imao točno 120 kila, ali iščekivalo se vaganje njegova suparnika. Golemi Senegalac Serigne Ousmane Dia ili jednostavno Bombardier, 44-godišnjak koji za sobom ima tek dvije profesionalne borbe, pojavio se s čak 151.2 kilograma.

Najavu priredbe i snimke s ceremonijalnog vaganja možete pogledati u priloženom videu.

VIDEO: KSW

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.