Tenis

Hrvatski tenisač nije mogao izraziti osjećaje nakon osvajanja završnog Mastersa

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Nikola Mektić je u nedjelju popodne postao prvi Hrvat s titulom pobjednika na završnom Mastersu sezone u konkurenciji parova.

On je zajedno s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom svladao Jürgena Melzera i Edouarda Roger-Vasselina rezultatom 6:2, 3:6, 10:5.

Mektiću je ovo bio osmi osvojeni naslov u karijeri

"Ne mogu izraziti kako se osjećam. Stvarno sam presretan, ovo je ostvarenje sna", kazao je Mektić kojemu je ovo bio osmi osvojeni naslov u karijeri i prvi u paru s Koolhofom.

"Već je veliki uspjeh bio što smo se kvalificirali za ovaj događaj. Cijeli turnir smo igrali dobro, a posebno u polufinalu i finalu. Presretan sam što smo pobijedili", dodao je Nizozemac.

Mektić je s Koolhofom ove sezone igrao još dva finala

Mektiću i Koolhofu je ATP Finals u Londonu bio posljednji zajednički turnir. Od sljedeće sezone Mektić će u stalnoj postavi zaigrati sa sunarodnjakom Matom Pavićem koji je osigurao broj 1 na kraju sezone u paru s Brazilcem Soaresom.

"Wes, puno ti hvala. Ovo nam je prvi zajednički naslov. Nije loše za prvi. Bio je to sjajan turnir za nas i nevjerojatan način da završimo godinu", zaključio je Mektić koji je s Koolhofom ove sezone igrao finale Marseillea i US Opena.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.