Hrvatski trećeligaš prodao 16-godišnjaka za najmanje milijun eura

Foto: NK Kustošija

HRVATSKI trećeligaš Kustošija dogovorio je transfer 16-godišnjeg veznjaka Nike Tomaševića u njemački RB Leipzig. U poslu teškom milijun eura posredovao je poznati hrvatski agent Andy Bara. U slučaju da Tomašević jednog dana upiše deset nastupa za prvu ekipu, Kustošija će dobiti još tri milijuna eura.

Također, pripast će im i 15 posto odštete od eventualnog budućeg transfera. Tomašević, mladić visok 186 centimetara, u Kustošiju je stigao početkom godine iz omladinskog pogona Dinama. To mu je bio drugi mandat u Kustošiji, a prethodno je nosio i dres Lokomotive.

Ovo je već treći unosni transfer mladog igrača u inozemstvo kojeg je Kustošija ostvarila u posljednje vrijeme. Prije godinu dana u Barcelonu je otišao Senegalac Mikayil Faye (20), a Kustošija je već zaradila postotak od idućeg transfera jer su ga Katalonci preprodali u Rennes za 10 milijuna eura. Također, RB Leipzig je iz Kustošije početkom godine doveo i mladog napadača Dinu Klapiju (17), čiji bi transfer uz bonuse mogao prijeći iznos od pet milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.