Hrvatski trener titulu izgubio u drami. Proširila se priča da je potjeran iz kluba

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U PROTEKLIH nekoliko dana napisani su deseci tekstova prema kojima je Tomislav Stipić ekspresno potjeran iz Rige nakon što je s istoimenim klubom izgubio u utrci za naslov prvaka u domaćem prvenstvu. Veliki rival, ali i znatno siromašniji RFS na kraju je titulu odnio s 89 bodova, jednim bodom više nego što je osvojila Stipićeva Riga.

Riga je u posljednjem kolu pobjedom kod Valmierea mogla osigurati titulu, ali je odigrala 1:1. RFS je na to bio spreman te je s minimalnih 1:0 slavio na domaćem terenu protiv Mette i na kraju osvojio naslov prvaka. Treba napomenuti i kako je za ovu titulu RFS-a vrlo zaslužan Maris Verpakovskis, bivši nogometaš Hajduka, danas direktor u RFS-u.

U klubu šute

Podsjetimo, ranije je Stipić osvojio latvijski kup, ali kako nije uzeo titulu niti se kvalificirao u skupine Konferencijske lige ranije u sezoni, bogati vlasnici Rige navodno su odlučili raskinuti suradnju.

Službene potvrde za to još uvijek nema. Klub se nije oglasio, ali puno se pisalo o tome da je Stipić doslovce otjeran uz ultimatum da "ima tri dana da napusti klub". Iz kluba to zasad ne demantiraju, ali poručuju da ne žele komentirati pitanje trenera prve momčadi.