Hrvatski nogometaši

Hrvatski U-21 reprezentativac prisilno posuđen jer ne može napustiti zemlju

Foto: Profimedia

HRVATSKI U-21 reprezentativac Alois Dominik Oroz našao se u nesvakidašnjoj situaciji. Prisilno je morao promijeniti klub jer trenutno ne može napustiti svoju rodnu zemlju, Austriju. Tako je 21-godišnjeg stopera nizozemski Vitesse poslao na jednogodišnju posudbu u Sturm Graz.

Povod cijeloj situaciji i Orozovoj nemogućnosti izlaska iz Austrije je taj što se nije prijavio za odgodu vojne/civilne službe pa će je sada morati odraditi. Punoljetni muškarci u Austriji moraju birati između šest mjeseci vojnog roka ili devet mjeseci civilne službe.

Direktor Vitessea: Ovo je frustrirajuće, ali sada smo barem mirni

"Ovime smo zasad završili ovu dugotrajnu i napornu situaciju. Neprestano smo pokušavali vratiti Dominika u Nizozemsku, ali bili smo neuspješni. Nismo imali nikakav utjecaj na to. Naravno da je to frustrirajuće, ali sada smo barem mirni. Znamo da na Dominika ne možemo računati ove kalendarske godine i to je najrazumniji mogući ishod", izjavio je Benjamin Schmedes, tehnički direktor Vitessea.

Iz Vitessea su dodali da je Orozov ugovor produljen do 2024. s opcijom produljenja za još jednu godinu. Ipak, treba pripaziti i na neke stavke posudbe. Sturm Graz ima pravo otkupa u nadolazećem zimskom prijelaznom roku, ali ako ta opcija ne bude aktivirana na vrijeme, Vitesse ga u tom prijelaznom roku može vratiti sebi.

Oroz je igrač Vitessea postao u siječnju 2021., nakon što je proveo tri godine u Lieferingu, filijali Red Bull Salzburga. Za klub iz Arnhema zaigrao je 43 puta, od čega 11 puta u Europi, i postigao tri gola. Nastupao je za hrvatske U-18 i U-19 reprezentacije, dok je u ožujku bio pozvan i u U-21 selekciju, ali nije zaigrao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.