SP U VATERPOLU

Hrvatski vaterpolisti sa Španjolskom za finale SP-a. Tucak: Zaskočili su nas 2019.

Srecko Niketic/PIXSELL

HRVATSKI vaterpolisti sutra će, u 19:30, u Budimpešti igrati protiv Španjolske u polufinalu Svjetskog prvenstva. Na posljednjem SP-u u Gwangjuu prije tri godine Hrvatska je izgubila od Španjolske upravo u polufinalu, a i prije dvije godine su baš Španjolci zaustavili izabranike Ivice Tucka i u polufinalu EP-a igranog u Budimpešti.

Obje utakmice okončane su minimalnim pobjedama Španjolske. Osim toga, igrale su Hrvatska i Španjolska na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, kada su Španjolci u grupnoj fazi pobijedili rezultatom 8:4. Upravo je igra u obrani najjača strana Španjolske. Osim samo četiri gola postignuta u Tokiju, ističe se i pet pogodaka Hrvatske protiv tog suparnika u Gwangjuu. Nisu mnogo bolji bili ni Crnogorci koji su jučer u četvrtfinalu ovog SP-a postigli šest golova Španjolskoj.

"Znamo manje-više sve o njima, ostaje nam samo dogovoriti se oko nekih detalja koji bi mogli biti važni", rekao je izbornik Tucak za Španjolsku te se zatim osvrnuo i na tu njezinu čuvenu obranu: "U Gwangjuu 2019. su nas zaskočili M zonom.

Naravno da ćemo se pripremiti i za nju, već imamo neke uigrane akcije. Moramo se pripremiti i na presing s vanjske strane. Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji, ali ja vjerujem kako možemo igrati s njima", izjavio je hrvatski izbornik.

Italija i Grčka u drugom polufinalu

Luka Bukić naglasio je kako je snaga Španjolske i Hrvatske u kolektivu. "Španjolci su kolektiv, jako su dobro uigrani, igraju odličnu obranu, dobro su postavljeni. Sigurno nas očekuje teška utakmica, pripremit ćemo se najbolje što možemo i nadati se pobjedi", rekao je Bukić pa nastavio:

"I naša je snaga u kolektivu. Protiv Srbije smo se svi upisali u strijelce. Za pobjede u ovako važnim utakmicama upravo je to i potrebno", kazao je Bukić. U drugom polufinalu će od 16 sati igrati branitelj naslova Italija te Grčka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.