WIMBLEDON

Hrvatski zet o Đokoviću: "Mi smo kopija jedan drugog, ali..."

Foto: EPA-EFE

CIPARSKI tenisač Marcos Baghdatis ispao je u prvom kolu Wimbledona i tako okončano bogatu karijeru. Hrvatski zet, muž bivše tenisačice Karoline Šprem, proglasio je Novaka Đokovića najtežim protivnikom u karijeri.

"Nikad ga nisam pobijedio. Novak i ja smo kopija jedan drugog, ali on je bolji od mene deset puta u svim aspektima. Nikad nisam nalazio rješenja. Pokušavao sam biti agresivniji, ali uvijek sam gubio. Nekada i 6:4 u trećem setu, nekada 7:5 u petom. Nisam ga mogao pobijediti", rekao je Marcos za L'Equipe.

Igrali su osam puta, osam puta bolji je bio Srbin, no zbog Baghdatisa je tenis na Cipru sve popularniji.

"Tenis je sada drugi najpopularniji spor na Cipru, poslije nogometa. Tisuće se djece prijavilo na akademije kad sam ja postao uspješan", rekao je 34-godišnjak.

Inspiraciju je pronašao u grčkom osvajanju Eura 2004.

"Oni su mi pomogli da vjerujem da je sve moguće."

U karijeri je osvojio četiri turnira, 2006. godine je igrao finale Australian Opena, polufinale Wimbledona iste godine i bio osmi igrač svijeta.

"Jedino zbog čega žalim jesu ovi ljudi, ovi navijači. To će mi nedostajati. Uvijek sam energiju crpio od navijača. Moja supruga je trudna s trećim djetetom, došlo je vrijeme da se prestanem kažnjavati. Toliko je stvari u životu koje imam, tenis nije sve. Imam suprugu, dvije prekrasne kćeri, vrijeme je da počnem provoditi više vremena s njima", rekao je Baghdatis pa nastavio:

"Mislim da će me pamtiti kao vječno nasmijanog i meni je to u redu. Sve te poruke od navijača sa svih strana svijeta, od igrača, to je ono što sam ja. Vrlo je važno pokazati respekt prema svima i kad ti se na kraju to vrati, nema većeg poklona."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.