EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Hrvatskoj prijeti crnogorska snaha s diplomom iz marketinga. Kapetanica je Francuske

Foto: EPA

SIRABA Dembele Pavlović je kapetanica francuske ženske rukometne reprezentacije. Riječ je o 34-godišnjakinji koja igra za rumunjski Bukurešt, a s Francuskom je već osvajala svjetsko i europsko zlato te srebro na Olimpijskim igrama. 

Ljubiteljima rukometa s ovih prostora poznata je zbog braka s crnogorskim nogometnim vratarom Igorom Pavlovićem. S Dembele se upoznao dok je branio za Vardar, a ona je nastupala za tamošnju rukometnu ekipu.

Crnogorska snaha

"Muž mi je iz Pljevalja pa ponekad odemo tamo. Sviđa mi se, imamo stan u Budvi i svake godine dolazimo", rekla je rukometašica crnogorskim Vijestima prije dvije godine.

Vjenčali su se 2018. u Francuskoj, a Siraba je na prošlom prvenstvu rodila blizance Eliana i Mateja. Ipak, brzo se vratila u rukometni vrh i sutra prijeti hrvatskoj reprezentaciji. 

Ima diplomu iz marketinga

U uspjeh Francuske u dosadašnjih šest utakmica Dembele je zabila deset golova iz 12 udaraca (83%) i druga je po preciznosti u reprezentaciji iako ne igra ključnu ulogu. 

Nakon Olimpijskih igara u Tokiju trebala bi se oprostiti od rukometa, a nakon odlaska u mirovinu namjerava raditi u marketingu u kojem ima diplomu. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.