TRANSFERI

Htio ga je Real, Hajduk ga je skupo prodao, a onda je nestao. Sad mijenja rekordera?

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

GORICA je prodala svog vratara Dominika Kotarskog u grčki PAOK. Hrvatski klub je imao pravo otkupiti Kotarskog od Ajaxa za milijun eura uz opciju plaćanja na rate. Prošlog tjedna je iskoristio to pravo, a sada je dogovorio prodaju golmana za viši iznos. 

Gorici bi trebala pripasti 2 milijuna eura fiksne odštete uz određene bonuse s kojima ta svota može otići i prema tri milijuna eura, što bi bio najveći transfer u povijesti Gorice. Odmah se krenulo spekulirati o tome tko će naslijediti Kotarskog na golu hrvatskog prvoligaša, a već neko vrijeme spominje se ime Karla Letice.

Kako doznajemo, zasad nije izgledno da će hrvatski vratar doći u Goricu, ali radi se o igraču koji klubu iz Velike Gorice nije potpuno nezanimljiv ako bi se njegov dolazak mogao dogovoriti pod uvjetima koji bi zadovoljili Goricu. Zasad nije poznato koji su to uvjeti ni je li Letica stvarna opcija ili samo "ako bude, dobro, ako ne, opet dobro" ideja koja se spominje.

Karijera mu ne blista

Podsjećamo, 24-godišnji Letica postao je standardni golman Hajduka u sezoni 2017./18. Oduševio je javnost kada je obranio penal Mariju Gavranoviću, što je Hajduku donijelo prvo slavlje u gostima protiv Rijeke nakon 20 utakmica. Iste sezone je i zabio pobjednički pogodak protiv Istre, što mu je donijelo tri milijuna eura vrijedan transfer u Club Brugge.

Tamo se nije uspio izboriti za mjesto. U dvije sezone branio je samo u 15 utakmica, a prošlu i pretprošlu sezonu odradio ja na posudbi u SPAL-u, odnosno Sampdoriji, gdje se također nije nametnuo. Sada je u Cluju, gdje proživljava još jednu neuspješnu avanturu i povratak u HNL bi mu mogao spasiti karijeru, ali zasad se čini da će taj spas morati potražiti dalje od Gorice.

Vrijedi spomenuti da je Letica svojevremeno bio i želja velikana. Kao bomba je domaćim sportskim prostorom 2018. odjeknula vijest ugledne madridske Marce, jednog od najtiražnijih španjolskih listova, koja je tada preko cijele naslovnice donijela priču o tome kako Leticu želi Real Madrid.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.