ZANIMLJIVOSTI

Htio je Modrića dovesti u City i Biliću uzeti posao. Sad preuzima trećeligaša

Foto: EPA

SVEN GORAN ERIKSSON preuzima brazilski Botafogo, pišu brazilski mediji. Šveđanin je jedan od najboljih europskih trenera ikad, a sada sa svojim ispunjenim CV-jem preuzima brazilskog trećeligaša. 

U ranim danima svoje karijere radio je sjajne stvari. S Göteborgom je osvojio Kup UEFA-e, s Lazijom je uzeo Kup kupova, a s Benficom je igrao finale Kupa/Lige prvaka i Kupa UEFA-e. S Lazijom je igrao i jedno finale Kupa UEFA-e, a velik je pečat ostvario i u Romi te u Sampdoriji koje su pod njim igrale prekrasan nogomet.

Pet godina je vodio reprezentaciju Engleske, a posljednji posao u Europi je imao prije osam godina, kad je trenirao Leicester. Od tada je lutao širom svijeta pa smo ga gledali, između ostalog, na klupama klubova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine i Filipina. 

Neispunjene želje

Poznat je i po tome što je 2011. godine htio naslijediti Bilića na klupi Hrvatske. 

“Sada sam trener Leicestera, vlasnici imaju velike ambicije za Premiership i potpuno sam posvećen tom poslu, ali sigurno da bih jednog dana ponovo želio biti izbornik. Trebala bi to biti jaka reprezentacija, momčad za visoke domete. Da, baš kao Hrvatska”, rekao je Sven-Göran Eriksson tada, ali želja mu se nije ispunila.

Još jedna Erikssonova neispunjena želja iz toga vremena ostao je Luka Modrić. U Manchester City je doveo Ćorluku, a imao je i drugih planova.

“Već onda htio sam dovesti Luku Modrića u City. To je igrač kojeg bih volio imati u momčadi, zato bih mogao voditi Hrvatsku. U Leicesteru sam htio i Niku Kranjčara, kod mene bi jako skočio, ne razumijem što rade i zašto ga drže u Tottenhamu”, rekao je tada Šveđanin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.