TRANSFERI

Htjeli su ga PSG i dva Manchestera, a on je odabrao klub izvan liga Petice

Foto: Reuters

JULIAN WEIGL svojevremeno je slovio za jednog od najvećih svjetskih potencijala na poziciji defenzivnog veznog, ali ozljede su mu usporile karijeru.

Igrajući za Borussiju Dortmund pokazivao je odlike najboljih nogometaša koji su kroz povijest igrali na toj poziciji. Njegova vizija i kreativnost do izražaja su došle još dok je nastupao za München 1860, a brzo je stigao i transfer u Borussiju.

U njemačkom velikanu nije se nikad uspio potpuno nametnuti, dijelom zbog ozljeda, a dijelom zbog neslaganja s trenerima. Sada je dogovorio odlazak iz Dortmunda koji će zamijeniti Lisabonom i potpisati za Benficu.

Odabrao je sigurno mjesto u prvih 11

Transfer će iznositi oko 20 milijuna eura, a posebno je zanimljivo što je Weigl odabrao portugalski klub ispred brojnih europskih velikana koji su ga pokušavali dovesti. 

Spominjali su se PSG, Manchester United, pa čak i Manchester City, ali nitko nije uspio dogovoriti posao. Predsjednik lisabonskog velikana Luis Filipe Vieira sastao se s upravom Borussije, a pregovori su vrlo brzo došli kraju. 

Čini se kako je igrač procijenio da će se najbolje nastaviti razvijati u Portugalu gdje će imati sigurno mjesto u startnoj postavi, za razliku od žestoke konkurencije u velikanima koji su ga tražili. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.