Hummels i Borussia bijesni: Čista farsa. Nisam mogao vjerovati. Ovo je Liga prvaka

Foto: Epa

BORUSSIA je sinoć u Dortmundu do 72. minute vodila protiv Ajaxa u utakmici 4. kola Lige prvaka. Ipak, Kopljanici su preokrenuli susret u zadnjih 20 minuta i s tri gola odlučili susret.

Ključni trenutak susreta dogodio se u 29. minuti kad je Mats Hummels isključen nakon duela s igračem Ajaxa Antonyjem. Engleski sudac Michael Oliver je iskusnom Nijemcu nakon relativno običnog starta iznenađujuće pokazao put u svlačionicu.

Hummels je ogorčen, ne može vjerovati da je dobio crveni, a Borussia je najavila žalbu UEFA-i.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO.

''Nemam pojma što reći. Ne mogu vjerovati da ono može biti crveni karton. Ovo bi trebao biti neki nivo, ovo je Liga prvaka. Ne razumijem kako je uopće Oliver mogao ostati pri odluci da je moj start bio za isključenje. Bio sam uvjeren da će pogledati snimku i promijeniti odluku. Neće dozvoliti da ispadne potpuno glup s tom odlukom. Kad sam vidio da je ostao pri prvoj odluci, nisam mogao vjerovati. Ovo je potpuna farsa. Čovjek je ovim riješio utakmicu, u to nema sumnje. Nije ni izgledao kao profesionalni sudac'', kazao je Hummels, a onda je nešto zamjerio i Brazilcu Antonyju.

''Naravno, ne smijemo zanemariti ni glumu mog protivnika. Bio je to krajnje nesportski potez. Pao je, previjao se, a onda je gledao što će se dogoditi. Kasnije mi je prišao i rekao mi da to nije bilo za crveni. Smiješno. U redu, dečko je odličan igrač, ali mora naučiti biti sportaš.Tada će biti još bolji.''

U klubu razmatraju žalbu UEFA-i na crveni karton Hummelsu.

"Ovo je potpuna nepravda, osjećamo da smo dovoljno kažnjeni krajnjim ishodom utakmice", rekao je glavni direktor Hans-Joachim Watzke za SID u četvrtak: 

"Apeliramo na UEFA-in osjećaj za pravdu da ovdje daju primjer i da ne kažnjavaju dodatno igrača koji to nije zaslužio.''


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.