Hvatanje za vrat, prijetnje sucu... Evo što se događalo u cirkusu Zrinskog i Šibenika

Foto: Matija Milanović/PIXSELL

U ZADNJEM kolu druge hrvatske lige, ili kako se službeno zove SuperSport Prve nogometne lige, Šibenik je u derbiju koji je odlučivao o prvaku i putniku u SuperSport HNL pobijedio Zrinski Osječko 2:0 na Gradskom vrtu. Strijelci su bili Josip Majić i Ivan Božić. Šibenik je tako godinu dana nakon ispadanja izborio povratak u elitu hrvatskog nogometa.

Utakmicu su obilježile velike tenzije kako na terenu, tako i izvan njega. Interventna policija morala je reagirati nakon sukoba u svečanoj loži, a ništa bolje nije bilo ni na terenu, gdje je sudac Fran Jović podijelio četiri crvena kartona. 

Evo što se sve događalo u kaosu na kraju utakmice

Prvi je u 42. minuti zaradio domaći nogometaš Petar Korov. On je osam minuta ranije opomenut zbog prekršaja, a tada je dobio drugi žuti karton zbog pokušaja iznuđivanja kaznenog udarca. U 90. minuti Zrinski je ostao s devetoricom jer je Mato Stanić zaradio izravni crveni karton zbog prekršaja u izglednoj prilici za gol.

Tenzije su do vrhunca došle u desetoj minuti sudačke nadoknade, kada je došlo do velikog naguravanja između igrača obje momčadi. Jović je tada crvenim kartonima sankcionirao domaćeg Luku Ćubela i gostujućeg Kristijana Pavičića zbog međusobnog hvatanja za vrat. 

Komak prijetio sucima

U gužvu je uletio i Vjeran Dokonol, trener vratara Zrinskog, kojeg je Jović isključio jer je, kako je navedeno u zapisniku, psovao majku igračima Šibenika. Delegat Ivan Vukojević u zapisnik je dodao da se sucima poslije utakmice obratio i predsjednik Zrinskog Ivan Komak: "Sve ću vas poskidati s liste, lopovi, jebat ćemo vas."

Komak je bio izuzetno ogorčen i nakon utakmice te je Indexu, između ostalog, poručio da kreće u borbu protiv Hrvatskog nogometnog saveza i da namjerava srušiti predsjednika Marijana Kustića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.