REGIJA

I BiH je jučer dobila suca u Ligi prvaka. Hrvatska i dalje nema nijednog

Foto: Getty Images/Guliver Image

BOSNA I HERCEGOVINA sinoć je doživjela veliku počast u Ligi prvaka. Nijedan njihov klub nije igrao najelitnije nogometno natjecanje, ali je sudac Irfan Peljto sudio susret između Bešiktaša i Ajaxa. Bio je to prvi put da je jedan bosanskohercegovački sudac glavni arbitar na utakmici Lige prvaka.

Peljtini pomoćnici na utakmici bili su Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok je četvrti sudac bio Miloš Gigović. Peljto je prethodnih sezona sudio u Europa ligi gdje je ostavio veoma dobar dojam, zbog čega ga je UEFA odlučila nagraditi utakmicom u Ligi prvaka. 

Podsjećamo, BiH je još jedan u nizu susjeda koji sada ima suca elitnog ranga, a Hrvatska kao svjetski viceprvak nema nijednog. Srbi su nakon sjajnog Milorada Mažića dobili i Srđana Jovanovića. Slovenci imaju Slavka Vinčića, a Lig prvaka sudila su i tri Mađara u posljednjem desetljeću od kojih je najpoznatiji Viktor Kassai.

Rumunjska, Bugarska, Bjelorusija i Latvija samo su neke od zemalja koje ove godine imaju suca u Ligi prvaka, a po nogometnoj tradiciji i snazi debelo zaostaju za Hrvatskom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.