Esport

IGRA KOJA PRODAJE KONZOLE U prvih mjesec dana God of War prodan u pet milijuna primjeraka

Screenshot

PET milijuna prodanih primjeraka God of Wara u prvih mjesec dana nakon izlaska potvrda je kakav su odličan posao napravili u studiju SIE Santa Monica koji je na igri radio punih pet godina. Kako se radi o igri koja je ekskluzivno dostupna samo za PlayStation 4 prodajni rezultati su još impresivniji. Igru nije odlično prihvatila samo publika nego i kritika pa tako i mjesec dana nakon izlaska God of War na Metacriticu drži nevjerojatnih 94/100 i to potpuno zasluženo. 

>Je li novi God of War zaista dobar koliko se priča?

God of War službeno je izašao 20. travnja i u prva tri dana nakon izlaska prodan je 3,1 milijun primjeraka čime je postao najprodavanija ekskluziva za PlayStation 4 svih vremena. Odlični prodajni rezultati nastavili su se i nakon prva tri dana pa je u prvih mjesec dana prodano pet milijuna primjeraka. Ujedno se radi i o jednoj od najbolje ocijenjenih igara za PlayStation 4 uz Grand Theft Auto V i The Last of Us Remastered. Brojke samo potvrđuju ono o čemu smo već pisali, a to je da je God of War jedan od glavnih razloga zašto se isplati posjedovati PlayStation 4. Zahvaljujući odličnoj prodaji igre porasla je prodaja i same konzole, koja je popravila status u odnosu na konkurenciju.

Foto: Luka Šangulin/Index

Igru smo testirali u Indexovom PlayStation Roomu i apsolutno je opravdala visoka očekivanja. Kako onih igrača koji su već upoznati sa serijalom tako i onih drugih, kojima je to prvi doticaj s franšizom. God of War će od vas zahtijevati sve vještine koje biste mogli koristiti u nekoj videoigri, od borbi do rješavanja zagonetki i mnogo toga drugog u prekrasnom svijetu inspiriranom nordijskom mitologijom. U službenom PlayStation Storeu igra košta standardnih 499 kuna. Vjerojatno najbolje potrošenih 500 kuna u posljednjih nekoliko mjeseci, barem u našem slučaju. 

Video: Sanja Padjen

 

Pročitajte više