SPORTAŠI POMAŽU NAKON POTRESA

Igrač Belupa nakon poraza je dao dres navijaču Osijeka. Upoznali su se u Petrinji

Foto: Bijelo - plava birtija

DVOJAC s naslovne fotografije upoznao se u Petrinji dok su nakon razornog potresa pomagali stanovnicima koji su ostali bez domova i života kakav su poznavali.

Stipe Bačelić-Grgić, Šibenčanin s dugim stažem u HNL-u koji danas nastupa za Slaven Belupo, u Petrinju je došao sa Šibenskim Funcutima. Tamo je upoznao potpredsjednika osječkoga Crvenog križa Gorana Đapića, inače medicinskog tehničara. Dogovorili su se da će idući put kad Belupo dođe u Osijek razmijeniti dresove. Bačelić-Grgić nije zaboravio obećanje. Belupo je sinoć u magli Gradskog vrta glatko izgubio od Nenada Bjelice s 0:3 (Brlek, Žaper, Bohar), ali Grgić je pronašao motiv da se razveseli nakon utakmice. Dogovorio se s Đapićem za susret i dao mu svoj klupski dres, a zauzvrat je primo crveni dres Crvenog križa Osijek. Fotografirali su se za lijepu uspomenu koja je temelj dobila u groznim okolnostima, u hladnim noćima na Baniji krajem prošle godine. 

Bačelić-Grgić došao je u Petrinju već idući dan sa skupinom Šibenčana koje je čekao na putu. Među njima je bio i šibenski powerlifter i humanitarac Goran Šimić, koji nam je tada prenio što su zatekli u selima Banije. 

"Prije Petrinje smo se našli sa Stipom i ostalima, do kraja nakrcani stvarima. Putem smo stajali i gledali kako ljudi spavaju ispred razbijenih kuća u autima i griju se uz vatru. Došli smo u Petrinju u stožer Crvenog križa i radili do 4:30 pa su nas poslali da odspavamo svi u kombijima i autima. U 6:15 ujutro već nas budi novi potres. Vraćamo se u centar i do podne nosimo stvari, slažemo i radimo sve što treba. S nama su svi navijači, ima nas iz cijele Hrvatske, većinom je tu i vojska. Nismo bili svjesni situacije dok nismo krenuli natrpani hranom i ostalim potrepštinama po Petrinji i okolnim selima", ispričao je Goran Šimić za Index. 

> Igrač Belupa s Funcutima cijelu noć pomagao u Petrinji: Ne možemo gledati kad umre dijete..

Dok su pomagali u sanaciji štete, Bačelić-Grgić sprijateljio se s djelatnikom Crvenom križa iz Osijeka te su ostali u kontaktu. Igrač Slavena tvrdi da je u 32. godini života doživio najljepšu zamjenu dresa u karijeri.

Još jedna lijepa priča sa jučerašnje utakmice! Dvojac sa fotografije se upoznao u Petrinji dok su pomagali unesrećenima...

Objavljuje Bijelo-plava birtijaSrijeda, 3. veljače 2021.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.