lige petice

Igrač Nice lajkao Khabibovu prijetnju Macronu, legendarni Francuz stao mu u obranu

KHABIB NURMAGOMEDOV, jedan od najvećih boraca u povijesti, prije par dana izazvao je skandal nakon što je poslao oštru poruku predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu koji je ranije izjavio da se "islam nalazi u krizi".

"Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimanskih vjernika. Nek ih Alah osramoti na ovom svijetu i u budućem. Alah je brz u obračunima, a to ćete vidjeti. Mi smo muslimani, volimo svog proroka Muhameda (nek je mir i Božji blagoslov na njega) više nego svoje majke, očeve, djecu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti", napisao je Khabib, a njegovi su poruku podržali brojni muslimanski sportaši.

Presnel Kimpembe, Benzema, Sakho, Bakayoko, Faty, bosanskohercegovački reprezentativac Pjanić, Alžirac Atal i brojni drugu su lajkali Khabibove prijetnje i naišli su na oštru osudu u Francuskoj.

Nakon 3:0 pobjede u Angersu trener Nice Patrick Vieira stao je u obranu Youcefa Atala, alžirskog igrača koji nastupa za taj francuski klub. Atal je već jednom bio dio kontroverzne kad se na Instagramu oglasio oko strašnog poraza u pariškoj crkvi Notre Dame, da bi sad i on lajkao prijetnju Khabiba Nurmagomedova. Naravno, kad je shvatio posljedice uklonio je svoju podršku, ali već je bilo kasno.

Patrick Vieira je kazao da je Atal bio nesmotren i da ubuduće mora biti jako oprezan kad su ovakve stvari u pitanju.

''Youcef se iznenada zatekao u nečem jako kontroverznom. Naravno da smo razgovarali o tome. Mislim da ni sam nije shvatio pravi značaj te objave. On je mlad dečko, znam ga jako dobro, s njim svakodnevno razgovaram već tri godine. Moramo biti jako oprezni kod takvih objava. Stojim iza njega, klub je čvrsto iza njega i za nas ovdje nema nikakve kontroverze'', rekao je slavni Francuz.

Pročitajte više