Igrač podržao Palestinu pa dobio otkaz. Tužbom dobio 500.000 eura i donirao ih u Gazu

Foto: EPA

NAKON što je dobio sudsku tužbu protiv njemačkog bundesligaša Mainza, nizozemski nogometaš Anwar El Ghazi (29) donirat će 500.000 eura za pomoć djeci u Gazi. Nizozemac je sredinom srpnja dobio sudsku tužbu protiv Mainza koji mu je uručio otkaz nakon njegovih objava na društvenim mrežama u kojima je pružio podršku Palestincima u sukobu Izraela i Hamasa.

Mainz je prvotno suspendirao El Ghazija, a zatim u studenom raskinuo ugovor nakon njegovih objava na društvenim mrežama. Nizozemski napadač marokanskih korijena je poručio kako ne može šutjeti, dodavši da nema opravdanja za ubojstvo tisuća djece u Gazi.

Donira novac koji je dobio nakon tužbe

Nizozemac je podnio tužbu, a sud je presudio u njegovu korist. Njemački mediji su objavili kako mu Mainz mora isplatiti plaću za proteklih devet mjeseci, u ukupnom iznosu od 1.7 milijuna eura. Pola milijuna El Ghazi će donirati djeci u Pojasu Gaze.

"Želim zahvaliti Mainzu na dvije stvari. Prvo, za značajnu financijsku isplatu, od koje će 500.000 eura otići na financiranje projekata za djecu u Gazi. Drugo, što su učinili da se moj glas za potlačene i bezglasne čuje glasnije u pokušajima da me ušutkaju", napisao je na platformi X. El Ghazi će karijeru nastaviti u velškom Cardiff Cityju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.