Igrači osuđeni za "Offside" karijeru nastavljaju u BiH: GOŠK računa na Bošnjaka i Musa

OSUĐUJUĆE presude u aferi "Offside" neće se odraziti samo na hrvatski nogomet. Prvoligaš BiH Premijer lige GOŠK iz Gabele zabrinut je zbog dvojice svojih igrača koji su sudjelovali u namještanju utakmica HNL-a.

Miljenko Bošnjak i Saša Mus bivši su nogometaši Croatije iz Sesveta koji su u akciji "Offside" uhićeni i osuđeni zbog namještanja nogometnih utakmica. Bošnjak je dobio devet, a Mus osam mjeseci zatvora te moraju vratiti 10.000 eura.

Obojica su prošlog ljeta pojačali GOŠK, filijalu zagrebačkog Dinama koju sponzorira Zdravko Mamić. Podsjetimo, Dinamov izvršni predsjednik svojevremeno je GOŠK-u poklonio više od 300.000 kuna kao i 5000 stolica sa Maksimira prošlog ljeta. Bošnjak je odigrao 15, a Mus 14 utakmica ove sezone.

"Znali smo da će biti kažnjeni, ali oni sada imaju pravo na žalbu, koju su i najavili. Očekujemo da ćemo u proljetnom dijelu prvenstva raspolagati s obojicom", rekao je sportski direktor GOŠK-a Lujo Ilić, prenosi Dnevni avaz.

Suspenzija HNS-a, koju je Savez nametnuo svima kojima je dokazano sudjelovanje u namještanju, vrijedi na području Republike Hrvatske. Ako to zatraže Fifa ili Uefa, odluku HNS-a na svojem području moraju provesti i drugi nacionalni savezi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.