Igrao je protiv Hajduka i vrijedio milijun eura. Chelsea ga sada plaća 35 milijuna

Foto: EPA-EFE

CHELSEA je dogovorio 35 milijuna težak transfer napadača Nicolasa Jacksona iz Villarreala, javlja Fabrizio Romano. Senegalac će doputovati u London kako bi obavio liječnički pregled ovog vikenda, a uskoro bi trebao biti i službeno predstavljen na Stamford Bridgeu.

Dvadesetdvogodišnji Senegalac u Villarreal je stigao iz domovine prije četiri godine i najprije je igrao za juniorski sastav i B ekipu. Otišao je na posudbu u drugoligaški Mirandés gdje je imao vrlo skromnu minutažu, pa se na ljeto ponovno vratio u rezervni sastav Žute podmornice.

Eksplodirao na kraju sezone

Prije samo godinu dana vrijedio je tek milijun eura, ali Unai Emery odlučio ga je uključiti u prvu ekipu. Prve europske utakmice odigrao je protiv Hajduka u play-offu Konferencijske lige, a nakon oporavka od ozljede koju je imao u veljači pokazao je puni potencijal.

U posljednjih osam kola La Lige namjestio je dva gola i zabio ih devet. Villarreal je slavio u pet utakmica tijekom te serije i Jackson je najzaslužniji što će klub iduće sezone igrati Europa ligu. On će jednu sezonu pauzirati od europskih izazova, jer Chelsea nije izborio Europu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.