Igrao u Dinamu, sa Zagrebom bio prvak, a jučer se protiv Hajduka oprostio od nogometa

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

VEDRAN JEŠE bio je jedan od ključnih igrača šampionske generacije Zagreba koja je 2002. osvojila naslov prvaka Hrvatske.

U karijeri je Ješe igrao između ostalog i za Dinamo, Thun, Zadar, a karijeru je jučer u dresu Primorca iz Biograda završio u 40. godini života.

Hajduk je jučer u Biogradu u 1/16 finala Kupa izbacio Primorac, a više od 2000 gledatelja velikim je pljeskom ispratilo Ješu u sportsku mirovinu.

Dvije godine nakon povijesne titule sa Zagrebom Ješe je potpisao za Dinamo, no kako kaže, klub iz Maksimira mu nije bio želja, ali je zbog političkih pritisaka bio prisiljen obući plavi dres. Želio je Hajduk. Na koncu, samo se jednu sezonu zadržao na Maksimiru.

"Nakon Zagreba trebao sam ići u Hajduk umjesto u Dinamo. Čak je bila bolja priča, politički sam morao u Dinamo, iz vrha je bilo naređeno. Hajduk je osvojio naslov, a ja sam završio u 'Ligi za bedaka'", pričao je nedavno Ješe.

Tijekom podužeg intervjua Ješe je dobio pitanje koja mu je najveća neostvarena želja. Kao iz topa je ispalio: "Zaigrati za Hajduk."

''Žao mi je jako jer ja sam nekako, i kad sam igrao u Zagrebu, više volio i cijenio Hajduk. Ne volio, nego nekako mi je taj temperament odgovarao, to navijanje, ludilo, taj dio volim. Vjerojatno sam zato došao živjeti u Zadar jer meni taj temperament odgovara i to je jedna od sportskih neostvarenih želja, što nisam zaigrao pred punim Poljudom za Hajduk. Zanima me koliko bi me mogli vući, dignuti i koje bi bile moje krajnje mogućnosti", kazao je Ješe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.