SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

IHF promijenio praksu nagrađivanja najboljeg igrača utakmice i oduševio svijet

Foto: Getty Images

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

PROMIJENJENA je dosadašnja praksa da simboličnom nagradom bude nagrađen najbolji igrač određene utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva. 

U suradnji s danskim proizvođačem sportske opreme Hummel, Međunarodna rukometna federacija (IHF) već na aktualnom Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj započela je s praksom da najbolji igrač meča umjesto poklona - sat, statueta ili tradicionalna diploma - prosljeđuje donaciju sportske opreme mlađim selekcijama klubova slabijeg financijskog stanja.

"Smatramo kako je inicijativa plod sjajne ideje. Vjerujemo da je rukomet najljepša igra na svijetu i drago nam je da možemo omogućiti onoj djeci - koja nisu imala previše sreće - igranje u potpuno novoj opremi. Nadam se da će igrači ruku dočekati našu inicijativu", poručio je predsjednik Međunarodne rukometne federacije Hassan Moustafa.

"Našom inicijativom potičemo igrače da svojim donacijama motivacijski pridonese stvaranju sljedećih generacija budućih zvijezda", kazao je izvršni direktor tvrtke Hummel Allan Vad Nielsen.

Međunarodna rukometna federacija nakon svake utakmice proglašava najzapaženijeg igrača utakmice. Osim Hummelove majice, bit će nagrađen i diplomom kao potvrdom donacije i vječnog sjećanja na dobro djelo.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.