Ima previše kila, neozbiljan je i ne igra, a premierligaš ga mora puno plaćati

Foto: EPA

ENGLESKE medije i ljubitelje nogometa na društvenim mrežama ovih dana zabavlja slučaj irskog igrača Harryja Artera, koji ima 33 godine i ugovor s Nottingham Forestom. Problem je što Arter ne igra. Prošle sezone centralni veznjak nije nijednom nastupio u prošloj sezoni, a neće ni u ovoj, kako stvari stoje. 

Problem je u njegovom ugovoru koji opterećuje klub. Arter zarađuje 40 tisuća funti tjedno, dakle oko 46 tisuća eura. Godišnje je to opterećenje za Nottingham Forest od 2.4 milijuna eura za igrača od kojeg nema nikakve koristi. Izazvalo je to tenzije u klubu, čije čelništvo traži od Artera da raskine ugovor, no on to ne želi.

Prema pisanju engleskih medija, 33-godišnjak želi do kraja odraditi ugovor i uzeti sav novac koji mu pripada po njemu. Nisu ga u klubu uspjeli uvjeriti ni da pristane na transfer u ljetnom prijelaznom roku 

Neprofesionalno ponašanje

Arter je optužen i za neprofesionalnost. Neki mediji pisali su da je prekršio klupske propozicije o kilaži te da je na pripreme stigao dvije kile pretežak. Irac djeluje nezainteresirano za nogomet, zanima ga samo zarada. 

Inače, on je bivši irski reprezentativac s 19 nastupa za svoju zemlju. Stigao je u Nottingham Forrest prije tri godine i nijednom nije nastupio za prvu momčad. Bio je po posudbama u Bournemouthu, Notts Countyju i Charltonu.

Za Bournemouth je odigrao 256 utakmica, daleko najviše od svih klubova za koje je u karijeri nastupao. Zabio je i 29 pogodaka te asistirao za 20 golova. Još je igrao za Fulham, Cardiff, Carlisle i Woking.