Insajder: Rijeka prodaje Franju Ivanovića za četiri milijuna eura

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

FRANJO IVANOVIĆ (20) na odlasku je iz Rijeke. Nogometni insajder Sacha Tavolieri na X-u je objavio da će hrvatski napadač postati novi igrač Union St. Gilloisea. Belgijski prvoligaš trebao bi Rijeci platiti odštetu od četiri milijuna eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Ivanović bi trebao potpisati četverogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu sezonu. Dobra vijest za Rijeku je što će Ivanović kao jedan od najboljih igrača hrvatskog kluba, prema Tavolierijevim informacijama, u četvrtak u Ljubljani odigrati uzvratnu utakmicu play-offa Konferencijske lige protiv Olimpije. Podsjetimo, prva utakmica na Rujevici završila je 1:1. Ako Rijeka pobijedi, igrat će grupnu fazu KL-a.

Ivanović će nakon toga otputovati u Belgiju kako bi prošao liječnički pregled i zaključio transfer u Union St. Gilloise, klub na petom mjestu tamošnje prve lige.

Grafika: Sofascore

Ivanović je prošle godine došao u Rijeku

Ivanović je Hrvat rođen u Austriji. Igrao je za austrijske i njemačke klubove, a u Rijeku je stigao u srpnju 2023. iz Augsburga. Dosad je za Rijeku odradio 50 utakmica te zabio 16 pogodaka. Također, ima pet nastupa i jedan gol za hrvatsku U-21 reprezentaciju, a bio je i na širem popisu Zlatka Dalića.

Riječani su mu već doveli i zamjenu. Prošli tjedan je na Rujevicu stigao Komnen Andrić (29), srpski napadač i nekadašnji član Dinama, Clermonta i Intera iz Zaprešića. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.