DRUGA HNL

Inter Zaprešić i Croatia iz Zmijavaca remizirali na otvaranju Druge HNL-a

Foto: NK Inter Zaprešić

NAKON što je nova sezona HNL-a otvorena s dvije golijade između Sesveta i Osijeka II te Orijenta i Varaždina, treća utakmica kola nije ponudila toliko uzbuđenja.

Inter je u Zaprešiću dočekao Croatiju iz Zmijavaca, a susret je završio bez pogodaka pa su Inter i Croatia zauzeli treću i četvrtu poziciju na tablici nakon svojih susreta.

Stižu promjene

Podsjetimo, zadnja je ovo sezona u kojoj će drugi rang hrvatskog nogometa nositi ime Druga HNL. Iduće godine bit će preimenovan u Prvu ligu, dok će 1. HNL nositi ime Elitna liga.

U odnosu na prošlu sezonu broj klubova u 2. HNL-a smanjen je s 18 na 16. Novi drugoligaši su Jarun, koji je došao iz treće lige, i Varaždin, koji je ispao iz 1. HNL-a.

Posebno bi napeto ove godine trebalo biti u borbi za ostanak jer će ispasti čak pet klubova kako bi se broj drugoligaša smanjio na 12. Prvoplasirani će izboriti nastup u 1. HNL-a, a ligu će iduće sezone popuniti zadnji iz 1. HNL-a te najbolji trećeligaš i tako će se doći do konačne brojke od 12 klubova. Spomenimo da će se od iduće sezone igrati i jedinstvena treća liga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.