Interovi ultrasi silom tjerali navijače sa stadiona zbog ubojstva svojeg vođe

Foto: Profimedia

MILANSKI je Inter u 12. kolu Serie A kod kuće rutinski pobijedio Sampdoriju 3:0. Drugo poluvrijeme igralo se pred manjim brojem gledatelja jer su najekstremniji Interovi navijači na pauzi ispraznili cijelu tribinu u čast svojeg ubijenog vođe. I nisu imali previše razumijevanja prema onima koji su željeli ostati, tjerajući ih milom ili silom.

U subotu je u zasjedi u blizini svog doma ubijen 69-godišnji Vittorio Boiocchi, dugogodišnji vođa skupine ultrasa koji se okupljaju na Curvi Nord, koji je 26 godina proveo u zatvoru zbog raznih kriminalnih radnji. Ultrasi su na poluvremenu pokupili svoje transparente i napustili tribinu, ali pritom su inzistirali da se ona u potpunosti isprazni.

Prijetili batinama i udarali

"Sinoć sam bila na Curvi Nord. Prijetili su mi batinama ako ne izađem, a vidjela sam kako su preda mnom udarili čovjeka koji je htio iskoristiti svoje sveto pravo da gleda utakmicu. Nadam se da će klub poduzeti mjere", jedan je od tvitova koje je Gazzetta dello Sport izdvojila kao svjedočanstvo s lica mjesta. Drugi je situaciju nazvao "jednom od najmračnijih stranica u nedavnoj povijesti odnosa između organiziranih navijača i klubova".

U klubu pokušavaju pronaći rješenje za ovu situaciju. Razmatraju mjere opreza prema onima koji su tjerali navijače, a povrat novca ili besplatne ulaznice za drugu utakmicu onima koji su bili otjerani.