Esport

Invictus Gaming najbolji je League of Legends tim na svijetu

Foto: LoLesports/Flickr

INVICTUS Gaming je u finalu League of Legends World Championshipa pobijedio Fnatic rezultatom 3-0 te tako razočarao mnogobrojne fanove europske ekipe. U jednostranom finalu Invictus Gaming je u svakom pogledu bio bolja ekipa i potpuno zasluženo nose titulu najboljeg League of Legends tima na svijetu. Prva su kineska ekipa kojoj je to pošlo za rukom. 

>Fnatic nakon sedam godina u finalu Svjetskog prvenstva u League of Legendsu

>Perkz i njegov G2 Esports zaustavljeni u polufinalu LoL World Championshipa

U subotu, 3. studenoga, na Munhak Stadiumu kapaciteta 50 tisuća mjesta u Incheonu u Južnoj Koreji odigralo se finale League of Legends World Championshipa u kojem su nastupali kineski Invictus Gaming i europski prvak Fnatic. Nakon svečane ceremonije otvorenja timovi su zauzeli mjesto i sve je bilo za spremno za početak najvećeg League of Legends meča u godini. Mnogi su očekivali kako će Invictus i Fnatic odigrati svih pet mečeva u napetoj i izjednačenoj seriji, ali to se nije dogodilo. Upravo suprotno, Fnatic je stradao na sličan način kao G2 Esports u polufinalu.

Foto: LoLesports/Flickr

Najveće uzdanice Fnatica nisu mogle parirati svojim protivnicima. Rasmus "Caps" Winther i Gabriël"Bwipo" Rau bili su potpuno nadigrani,  Mads "Broxah" Brock-Pedersen nije pronalazio način da pomogne suigračima, a Martin "Rekkles" Larsson i Zdreavezs "Hylissang" Iliev Galabov uklopili su se u sivilo ekipe i nisu uspijevali nadoknaditi zaostatke svojih suigrača. U Invictus Gamingu Kang "TheShy" Seung-lok i Song "Rookie" Eui-jin pokazali su da su na svojim pozicijama najbolji igrači na svijetu. U tri partije Fnatic je pokazao znakove živote, ali je bio potpuno nadigran. 

U prvom meču vidjeli smo kako Rookie uz pomoć Gaoa "Ninga" Zhenninga potpuno zatvara Capsa na midu. Irelia čitavu partiju nije mogla napraviti ništa, a Invictus Gaming je prednost iz rane faze igre lako pretvorio u pobjedu. U drugom meču stradao je Bwipo na topu, koji je nakon 15 minuta igre imao omjer 0-5. Fnatic je tek uspio doći do Barona, ali već tada su previše zaostajali da ugroze pobjedu Invictusa. Treći i posljednji meč počeo je bolje za Fnatic. Caps je bio u prednosti na midu, ali Fnatic tu prednost nije znao kapitalizirati. Uskoro se Invictus Gaming vratio u vodeću poziciju nakon jedne timske borbe u kojoj su dominirali TheShy na Aatroxu i Yu "JackeyLove" Wen-Bo na Kai'Si. Nakon toga meč je sve više počeo sličiti na prethodna dva, a završio je istim rezultatom. 

Foto: LoLesports/Flickr

Invictus Gaming je tako Kini donio i posljednju titulu koja je nedostajala, onu prvaka svijeta. Kineski liga LPL dosad je bila najbogatija, a sada je i najjača League of Legends liga na svijetu. Royal Never Give Up je osvojio sva natjecanja u godini osim Worldsa, a to je u Incheonu ispravio Invictus Gaming. Luka "Perkz" Perković je pokušao utješiti Fnatic i sve njegove fanove objavivši: "Nije sramota izgubiti od najboljeg tima na svijetu". Kako je upravo Invictus Gaming istim rezultatom izbacio G2 Esports u polufinalu, hrvatski mid sigurno zna što priča. 

Invictus Gaming će kući ponijeti i minimalno 850 tisuća dolara koliko iznosi nagrada za prvo mjesto. Nagradni fond bi trebao biti uvećan za postotak prodaje kozmetičkog predmeta u igri. Fnaticu će pripasti minimalno 300 tisuća i nevjerojatna tuga za neiskorištenu priliku da vrate titulu tamo otkud je sve počelo prije sedam godina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.