Islam Mahačev izjednačio UFC-ov rekord, Poirier treći put izgubio u borbi za naslov

Foto: Profimedia

ISLAM MAHAČEV obranio je naslov UFC-ova prvaka u lakoj kategoriji pobijedivši Dustina Poiriera prekidom u posljednjoj, petoj rundi borbe večeri na priredbi UFC 302 u Newarku. 

Dagestancu je to bila 26. pobjeda u 27 profesionalnih borbi i treća uspješna obrana pojasa koji je osvojio u listopadu 2022. protiv Charlesa Oliveire, a onda je dvaput zadržao protiv Alexandera Volkanovskog. Jedini poraz 32-godišnji Mahačev pamti još iz 2015, iz ranih dana u UFC-u, kad ga je nokautirao Adriano Martins, a od tada je nanizao 14 pobjeda.

Miljenik američke publike Poirier (30-9-1), koji je svjetsku slavu stekao dvama uzastopnim pobjedama nad Conorom McGregorom, tako je treći put ostao kratak u borbi za UFC-ov pojas u lakoj kategoriji. Nakon što je 2019. postao privremeni prvak, izgubio je borbu za titulu od nedodirljivog Khabiba Nurmagomedova, zatim od Oliveire i sad od Mahačeva.

Mahačev dominirao

Pobjeda Mahačeva ne bi bila upitna ni da nije uspio dovršiti borbu prije isteka vremena. U svakoj od pet rundi uspijevao je Poiriera bacati na tlo, ali Amerikanac se svaki put uspijevao iskobeljati i u "stojci" u dva navrata čak otvoriti posjekotine na Dagestancu. Ipak, u petoj rundi nije mu bilo spasa i uslijed gušenja morao je tapkati dok je gubio svijest.

Ovom je pobjedom Mahačev izjednačio UFC-ov rekord lake kategorije s tri uspješne obrane naslov, što je ranije uspjelo njegovu mentoru Nurmagomedovu te Frankieju Edgaru, BJ-u Pennu i Bensonu Hendersonu.

Strickland pobijedio Costu

Bila je to jedina borba za naslov na sinoćnjem eventu, ali održano je još nekoliko velikih mečeva, a domaću publiku posebno je razveselila pobjeda Seana Stricklanda podijeljenom sudačkom odlukom protiv Brazilca Paula Coste u prvome meču nakon što je u siječnju izgubio pojas u srednjoj kategoriji od Dricusa du Plessisa.

UFC 302 (main card)

Islam Mahačev pobijedio Dustina Poiriera (predaja u 5. rundi)
Sean Strickland pobijedio Paula Costu (podijeljena odluka)
Kevin Holland pobijedio Michala Oleksiejczuka (poluga u 1. rundi)
Niko Price pobijedio Alexa Morona (jednoglasna odluka)
Randy Brown pobijedio Elizeua Zaleskog dos Santosa (jednoglasna odluka)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.