ISPOVIJEST ARGENTINSKOG LUĐAKA Udario Mancinija, odbio transfer zbog festivala, oteo Tottiju penal...

Foto: Getty Images / Guliver Image

U JUŽNOJ AMERICI ima puno nogometnih luđaka (Martin Palermo, Sebastian Abreu, trener Marcelo Bielsa...), a Daniel Pablo Osvaldo svakako je dio društva. Bivši napadač Fiorentine, Rome, Juventusa, Intera, Southamptona, Boce Juniors, Porta 31. kolovoza 2016. godine završio je karijeru i posvetio se pjevanju.

Danas ima svega 31 godinu, ali je, kako kaže, prestao voljeti nogomet i tu je priči bio kraj. 

"Odlučio sam napustiti Bocu jer je bilo previše glasina. Nisam mogao izaći, bojao sam se ljudi. Više nisam mogao igrati. Iako je bilo ponuda iz Kine i europskih klubova koji su igrali Ligu prvaka, odlučio sam završiti karijeru. Počeo sam mrziti ono što sam oduvijek volio. Nogomet zaslužuje respekt, no meni su draži od novca koji sam mogao zaraditi pivo i roštilj", otkrio je Osvaldo u razgovoru za Gazzettu dello Sport.

Međutim, nekoliko mjeseci nakon kraja karijere stigao je poziv iz Seville. Jorge Sampaoli, današnji izbornik Argentine, vodio je momčad iz Andaluzije i želio je dovesti argentinskog napadača, koji je igrao za reprezentaciju Italije. Ali... 

"U prosincu me Sampaoli kontaktirao i želio me u Sevilli jer je trebao napadača. Rekao sam mu: 'Šefe, ali Cosquin rock festival je'. Odgovorio mi je: 'Zaboravio sam! Naravno, idi, ne želiš to propustiti'. Koja smo mi dva luđaka", ispričao je anegdotu igrač koji je za Italiju zabio četiri gola u 14 utakmica, a koji nevjerojatno sliči glumcu Johnnyju Deepu. 
On je tijekom karijere promijenio 12 klubova, a otkrio je i kako je udario trenera Roberta Mancinija tijekom avanture u Interu. 
 
"Igrao sam u velikim klubovima. To ponekad uzimam zdravo za gotovo. Danas shvaćam da sam imao sreće, ali ne nedostaje mi to. Vjerujte mi. Također, sjećam se da sam udario Mancinija nakon utakmice protiv Juventusa. Pitao sam ga: 'Želiš li tučnjavu?', a on mi je odgovorio: 'Nemoj to govoriti pred svima. Da me nije potjerao, izgubio bi autoritet. Tada sam otišao u njegov ured plačući, bilo me sram. On je veliki trener s dobrim karakterom", zaključio je Osvaldo.
 

 
A kada svemu dodamo da je tijekom igranja u Romi oteo loptu jednom Francescu Tottiju i izveo penal protiv Sampdorije i - promašio ga, onda je jasno o kakvom se doista luđaku radi. 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Daniela Osvalda, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Europske lige

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.