Italija bez zvijezde Juventusa kreće u kvalifikacije za Euro. Otpao je i bek Intera

Foto: EPA

ITALIJA bez trojice igrača kreće u kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. Zbog ozljeda otpali su krilo Juventusa Federico Chiesa i lijevi bek milanskog Intera Federico Dimarco, objavio je Talijanski nogometni savez. Chiesa je izašao na kraju utakmice protiv Intera (1:0) u nedjelju, manje od dvadeset minuta nakon što je ušao u igru, žaleći se na desno koljeno.

Pregledi obavljeni u ponedjeljak nisu pokazali nikakve lezije, ali se igrač mora malo odmoriti, objavio je njegov klub. Dimarco je ozlijeđen u istoj utakmici, a igru je napustio nešto ranije, u drugom poluvremenu zbog ozljede prepona. Dimarca je na popisu zamijenio Emerson Palmieri (West Ham), a talijanski savez još nije objavio zamjenu za Chiesu.

Ivan Provedel, igrač Lazija i jedan od četvorice golmana koje je pozvao izbornik Roberto Mancini, također je otpao s popisa u ponedjeljak, a zamijenio ga je vratar Cremonesea Marco Carnesecchi.

Italija, aktualni europski prvak, započinje kvalifikacije za Euro 2024. protiv Engleske u četvrtak u Napulju, a onda u nedjelju ide na Maltu. Uz Englesku i Maltu, u kvalifikacijskoj skupini C nalaze se Sjeverna Makedonija i Ukrajina.