ITALIJA - POLJSKA 1:1 Talijani se iz penala spasili povijesnog poraza

Foto: Getty Images / Guliver Image

NE NAZIRE se kraj krize reprezentacije Italije. Nakon što su Azzurri poslije 60 godina propustili Svjetsko prvenstvo u Rusiji Gian Piera Venturu naslijedio je Roberto Mancini na klupi. No, rezultati su manje-više isti.

Onda Švedska, koja ih je šokantno eliminirala u doigravanju za SP, a sada Poljska, čiji su igrači otkinuli bod Talijanima u Bologni (1:1) na startu skupine 3 Lige A u novom UEFA-inom natjecanju Ligi nacija.

Talijani su ostvarili svega jednu pobjedu u posljednjih osam susreta, uz tri poraza i četiri remija. 

Sve do 78. minuti Poljaci su bili blizu prve pobjede u povijesti nad Italijom u gostima, odnosno prve još od 2003. kada su slavili kod kuće (2:0) u prijateljskom susretu. Međutim, društvo s Apenina se ipak spasilo na kraju s bijele točke. 

Vratar Milana Gianluigi Donnarumma spašavao je domaćina u šestoj minuti, kada je čudesno obranio zicer Piotru Zielinskom i nakratko mu se osvetio za dva gola koja mu je veznjak dao za Napoli u pobjedi nad Rossonerima 3:2 prije 14 dana.

Ipak, nije to iskoristila Italija i kaznila veliko razočaranje Svjetskog prvenstva u Rusiji, već je u 40. minuti kapitulirala. Nakon pogreške lopta je stigla do kapetana Roberta Lewandowskog na lijevoj strani, a napadač Poljske majstorski ubacio na drugu vratnicu za usamljenog Zielinskog, koji je ovog puta opet svladao Donnarummu za vodstvo. 

Činilo se da će to biti novi šamar za talijanski nogomet, ali se u 78. minuti ukazao penal iz kojeg je novi igrač Chelseaja Jorginho zabio i spasio svoju momčad poraza na startu natjecanja. 

Italija će već 10. rujna u drugom kolu gostovati Portugalu, koji je jučer remizirao 1:1 s Hrvatskom u prijateljskoj utakmici. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.