tenis

Ivan Ljubičić našao izgovor za povijesni poraz Federera od Đokovića

Foto: Epa

NOVAK ĐOKOVIĆ I ROGER FEDERER u finalu Wimbledona 2019. odigrali su jedan od najboljih, najdramatičnijih i najspektakularnijih mečeva u povijesti tenisa. Đoković je nakon pet sati čudesne igre pobijedio 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12 (3).

Bio je to jedan od najvećih, najboljih, najdramatičnijih teniskih mečeva svih vremena, meč dvojice velikana koji ćemo prepričavati godinama. 

Činilo se da je Federer tijekom cijelog susreta bio bolji, imao je 15 osvojenih poena više, čak 40 winnera više i dvije meč-lopte na svoj servis, ali to nije bilo dovoljno. Srbin je pokazao psihičku snagu dostojnu najvećih šampiona i izdržao je sve napade 38-godišnjeg Švicarca te slavio u najluđem meču u povijesti Wimbledona. Novak se jednostavno odbijao predati.

Ivan Ljubičić, prijatelj i trener Rogera Federera, prisjetio se tog meča nedugo nakon što je slavni Švicarac objavio da napušta tenis. Legendarni hrvatski tenisač je rekao da je Federer tog dana bio ozlijeđen. 

''Trenirao je veoma obazrivo u to vrijeme, bio je na 60 do 70 posto svojih sposobnosti. Nije bio spreman", prisjetio se Ljubičić.

Ispostavilo se da je to finale bilo posljednja Federerova prilika da dođe do još jednog GS-a jer je najviše što je do kraja karijere igrao bilo polufinale Australije 2020. i četvrtfinale Wimbledona 2021. godine.