Ivković: Leko nije pripremljen za HNL, a imao je i veća očekivanja od Hajduka

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

TOMISLAV IVKOVIĆ je u analizi kola u HRT-ovoj emisiji Stadion istaknuo da pobjedu 2:1 Rijeke na Poljudu protiv Hajduka temeljem viđenog u 90 minuta ne treba nazvati iznenađenjem. Onda je u nekoliko rečenica istaknuo kako smatra da je Ivan Leko po dolasku u Hajduk možda i ostao iznenađen kvalitetom koja ga je dočekala u odnosu na onu koju je očekivao po preuzimanju splitske momčadi.

"Leko je previše vjerovao u kvalitetu svojih igrača. Na koji način su mu objasnili ili prikazali kvalitetu svakog igrača u Hajduku, nije mi jasno. Vidim da je imao puno veća očekivanja od onoga što sada zna. Hajduk nema kvalitetu da igra na način na koji bi htio Leko ako mu ne dovedu 5-6 pojačanja. Hajduk ne može više. Nije u redu da se zavarava.

Mislim da je problem što Leko nije dobro poznavao momčad i da je to rezultiralo s dva poraza. Leko nije pripremljen za HNL na način na koji je trebao biti. Trenutno nije. Trebao bi raditi selekciju i ne može biti rob jednog sustava. Koji god sustav da igra, nema potrebne igrače. Nema kreativnosti", rekao je Ivković.