Ivković: Ova utakmica je slika sportske politike Hajduka

Screenshot: HRT

DINAMO je u derbiju 23. kola SuperSport HNL-a deklasirao Hajduk na Maksimiru i napravio ogroman, a vjerojatno i ključan korak u obrani naslova prvaka. Momčad Ante Čačića sve je riješila u furioznih prvih 45 minuta golovima Ademija u 8., Baturine u 10. i Ivanušeca u 38. minuti. Konačan rezultat postavio je Luka Ivanušec novim golom u 63. minuti. Utakmicu je za HRT komentirao hrvatski trener Tomislav Ivković.

"Hajduk kao da nije došao na utakmicu. Kad imaš loptu toliko dugo, kad imaš igru i sve. Tehnička izvedba i inteligencija Dinamovih igrača je fantastična protiv ekipe koja nije postojala. Dinamo je odigrao pametno i zrelo, kao jedan ozbiljniji trening", rekao je Ivković pa dodao:

"Ovo je slika sportske politike kluba NK Hajduk. Otišli su igrači koji su bili bolji, vjerojatno zbog financijskih problema, a došli su takvi kakvi jesu. Hajduk je bio bolji za vrijeme Karoglana i Dambrauskasa. Trener Leko nema čarobni štapić."

Grozna utakmica za debi Vuškovića

Osvrnuo se Ivković i na činjenicu da je za Hajduk u ovakvoj utakmici debitirao Luka Vušković, najveći talent kluba, koji je sa 16 godina i dva dana postao najmlađi debitant u povijesti HNL-a, uz Marka Dabru koji je u istoj dobi debitirao za Cibaliju.

"Radio sam s puno mladih igrača, staviti mladog igrača u ovakvoj situaciji je riskantno. Mlade igrače razvijaš kada imaš dobru atmosferu. Ne možete očekivati od 16-godišnjaka da vodi ekipu, ekipa mu treba pomoći, Ferro mu treba pomoći, ali nije. On je otkada je otišao iz Hajduka odigrao dvije utakmice", rekao je Ivković pa komentirao bolesnog Livaju, koji je izašao na poluvremenu:

"Livaja je vjerojatno sam htio igrati i pomoći ekipi jer je falilo igrača, ali derbije moraju igrati samo zdravi. On se danas potrošio i vjerojatno će imati posljedice. Biti pod temperaturom i injekcijama nije lako."