Iz Osijeka je otišao prije pet godina. Sad je kapetan i drugi asistent Europe

Foto: Profimedia

HARIS HAJRADINOVIĆ (30) je napustio Osijek prije pet godina u transferu vrijednom 2.5 milijuna eura kada je postao igrač turskog prvoligaša Kasimpase. Nedavno se nakon dugog izbivanja vratio u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, za koju je u karijeri nastupio u sedam utakmica. Za Osijek je igrao od rujna 2017. do siječnja 2019. godine te je u tom razdoblju skupio 54 utakmice, zabio 17 golova i asistirao za pet pogodaka.

Od odlaska u Tursku nastupio je u 194 utakmice te je postao i kapetan Kasimpase. Ove sezone igra najbolji nogomet u životu te je trenutno prvi asistent prvenstva Turske s 11 namještenih golova svojim suigračima, a njegov klub se nalazi na odličnom petom mjestu, što je za njih fenomenalan rezultat budući da u posljednjih pet sezona ni jednom nisu bili među prvih deset klubova lige.

Međutim, Hajradinović nije samo najbolji asistent u Turskoj nego je i drugi najbolji u prvih deset europskih liga. Popis predvodi Španjolac Cameron Puertas, koji igra za vodeću momčad belgijskog prvenstva Royale Union Saint-Gilloise te je ove sezone upisao 13 ligaških asistencija. Po 11 asistencija su upisali Hajradinović, Joey Veerman (PSV), Leroy Sane (Bayern) i Rafa Silva (Benfica) uz napomenu da je bivši igrač Osijeka odigrao najmanje minuta od navedenih.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.