KORONAVIRUS U SPORTU

Iz Seville otišao igrati u Kinu, sada poručuje: Nisam znao što je koronavirus

Foto: EPA

DVADESETOG dana veljače Portugalac Daniel Carriço potpisao je za kineski Wuhan, klub iz grada iz kojeg je krenula pandemija koronavirusa.

Nakon sedam godina igranja u Sevilli odlučio se na drastičan potez pa su se mnogi zapitali zašto to čini s obzirom na to da je u Kini tih dana vladao kaos. Danas se život u provinciji Hebei vraća u normalu i kinesko prvenstvo trebalo bi započeti sredinom travnja ako sve bude u redu.

Wuhan i Carriço pripreme su odrađivali u španjolskoj Marbelli mjesec i pol dana, a u subotu slijedi povratak u Kinu.

"Problem hara Europom, a u Kini je, praktički, koronavirus iskorijenjen. Čega da se bojim? Trenirali smo u Marbelli i čekali da nas obavijeste kada se možemo vratiti u Wuhan i nastaviti mirno s našim životima. Situacija u Kini je trenutačno sigurnija nego u ostatku svijeta", rekao je 31-godišnji portugalski stoper.

Zna da su se mnogi čudili zbog njegovog odlaska iz Seville u Wuhan.

"Ne mogu poreći, u početku sam razmišljao trebam li prihvatiti ponudu Wuhana. Za vrijeme prijelaznog roka nisam znao što je COVID-19 i imao sam informaciju da neki virus kruži Kinom. Danima sam se informirao, a onda su me i čelnici kluba uvjerili da se nećemo vraćati u Wuhan dok opasnost ne prođe. Točno je da se koronavirus raširio svuda, međutim, stvari u Kini su daleko povoljnije. Svakodnevno se smanjuje broj oboljelih, skoro da ih više i nema", rekao je pa završio:

"Važno je na bilo koji način spriječiti širenje virusa. Najbolje je to napraviti prekidanjem sportskih događaja s obzirom na broj ljudi koji stiže na stadione. Situacija se može srediti odgađanjem utakmica, ali je jasno da bi još efektnije bilo prekinuti prvenstva, lige i sva natjecanja. Zdravlje mora biti ispred nogometa."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.