Iza pojasa koji je Babić propustio osvojiti stoji jedna od najdirljivijih priča

Foto: Twitter

NOVI prvak svijeta u Bridgerweight kategoriji WBC je Poljak Lukasz Rozanski, koji je u poljskom Rzeszowu nokautom odmah u prvoj rundi pobijedio hrvatskog boksača Alena Babića.

No, iza pojasa koji je dobio Poljak stoji jedna od najdirljivijih priča u svijetu sporta posljednjih godina. Naime, prije tri godine je tada šestogodišnji heroj Bridger Walker dobio počasni pojas svjetskog prvaka od Svjetskog boksačkog vijeća zbog toga što je dobio 90 šavova nakon što ga je izgrizao pas dok je branio svoju mlađu sestru. 

Malenom heroju naklonio se cijeli svijet, a cijela kategorija se zove po njemu 

Kad je pas 9. srpnja napao njegovu sestru, mališan je hrabro uletio, a pas ga je izgrizao po licu i glavi. Unatoč ozljedama, uspio je zgrabiti sestrinu ruku i pobjeći s njom na sigurno. Njegova teta Nikki Walker na društvenim je mrežama napisala da je dobio 90 šavova. "Moj nećak je junak koji je spasio svoju seku od napada psa. On sam je primio ugrize kako pas ne bi dohvatio njegovu sestru", opisala je.

Dirljiva priča istog je trenutka obišla svijet, a WBC je tada objavio da će maleni Bridger iz Wyominga postati počasni svjetski prvak zbog svoje hrabrosti koja "predstavlja najbolje vrijednosti čovječanstva".

Organizacija je na Twitteru podijelila fotografiju hrabrog mališana, na kojoj nasmiješen pozira u majici WBC-a te s poznatim zelenim i zlatnim pojasom. "I novi WBC šampion svijeta, Bridger 'najhrabriji čovjek na zemlji' Walker", napisali su uz nju, a čitava kategorija se sad naziva po malenom junaku.

Nakon što je čuo vijest Chris Evans, koji u Marvelovim filmovima utjelovljuje Kapetana Ameriku, snimio je video dječaku, a snimka koju je malac pogledao u njegovom kostimu mnogima je izmamila suze na oči.

"Hej, Bridger, ovdje Kapetan Amerika. Kako si, prijatelju? Pročitao sam tvoju priču. Vidio sam što si učinio i siguran sam da čuješ puno ovakvih stvari zadnjih dana, ali želim ti i ja reći: Ti si heroj. To što si napravio bilo je tako hrabro i nesebično. Tvoja sestra je sretna što si joj ti stariji brat. Tvoji roditelji su sigurno ponosni na tebe", rekao mu je Evans u videu. 

Snimku koju su dobili i snimku dječaka dok je gleda na Instagramu objavila je njegova teta Nikki. "Razgovor s Kapetanom Amerikom. Nemam riječi. Jako smo, jako zahvalni", napisala je uz video koji je pogledalo gotovo milijun ljudi u manje od 24 sata. 

Počast dječaku odali su i mnogi drugi slavni, među kojima i Chriss Pratt, također poznat po ulogama u filmovima iz Marvelova svemira. On je dječaka nazvao istinskim herojem. "Ovaj mladi čovjek primjer je hrabrosti, učinivši nezamislivo da zaštiti nekoga koga voli. Kakva nadahnjujuća priča", rekao je Pratt.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.