Izaberite najemotivniji sportski događaj godine: Sara Kolak ispred svih

Foto: Hina
  

BLIŽI se kraj izuzetne sportske godine koja je donijela velika svjetska i kontinentalna natjecanja u svim sportovima, a Hrvatska se može pohvaliti najuspješnijim olimpijskim igrama u svojoj povijesti.

Srebro Damira Martina u najluđoj utrci skifa u povijesti Igara, nestvaran let koplja Sare Kolak za zlatnu medalju, bronca Blanka Vlašić nakon godine dana bez ozbiljnog natjecanja - događaji su zbog kojih nam je proteklo ljeto bilo posebno i emotivno.

Hrvatska je uzela ukupno deset rekordnih medalja od osamostaljenja. Hrvatski sportaši su s 10 osvojenih odličja, pet zlatnih, tri srebrne i dvije brončane medalje, na završnoj ljestvici najuspješnijih reprezentacija na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru zauzeli fantastično 17. mjesto.

Godina čuda

Hrvatski paraolimpijci također su briljirali u Riju i u domovinu su donijeli pet medalja, od čega dva zlata.

Sportsku 2016. obilježilo je i Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj.
Premda je ispala u ranoj fazi turnira od budućih prvaka iz Portugala, Hrvatska je na temelju svoje igre bila jedna od ljepših priča Eura, a o rušenju Španjolske pričao je cijeli svijet.

U siječnju su hrvatski rukometaši na Euru u Poljskoj osvojili broncu, a pobjeda protiv domaćina od nestvarnih 14 razlike ušla je u anale rukometne igre. Sjajni Jug ove je sezone osvojio sve moguće trofeje, a kruna veličanstvene sezone bilo je osvajanje Lige prvaka.

Događaj koji je zatvorio godinu pripada tenisu. Hrvatska je bila domaćin finala Davis Cupa protiv Argentine i bila je na korak od osvajanja druge "salatare". Nisu uspjeli, ali ne treba zaboraviti gdje je hrvatski tenis krenuo na početku 2016. godine.

Index uz vašu pomoć bira najemotivniji sportski događaj 2016. godine, a pobjednici će za čitatelje Index Sporta otkriti svoju najveću želju u idućoj godini.

Nakon šest dana glasovanja Sara Kolak je vodeća na Top listi, za petama joj je Damir Martin, a napeta borba vodi se za treće mjesto koje drže braća Sinković. Glasati možete još danas. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.