Izabrali ste novu Hrvatsku. U prvih 11 upao igrač koji nije uopće nastupio na Euru

Foto: Epa / Matija Habljak/PIXSELL / Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA je nakon grupne faze ispala s Europskog prvenstva. Momčad izbornika Zlatka Dalića doživjela je težak poraz od Španjolske (0:3), odigrala neriješeno s autsajderom Albanijom (2:2) i u dramatičnoj završnici primila gol protiv branitelja naslova Italije (1:1). Time je s dva boda zauzela treće mjesto u skupini B, što nije bilo dovoljno za plasman u osminu finala.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić potvrdio je da će Hrvatsku i nakon Eura voditi Dalić. Na turniru u Njemačkoj ostao je vjeran većini svojih senatora unatoč tome što neki od njih nisu bili u najboljoj formi. Ipak, u nadolazećim danima ne bi trebalo čuditi ako se dio njih oprosti od reprezentacije, prvenstveno Luka Modrić (38), Ivan Perišić (35) i Domagoj Vida (35).

Predstojeći ciklus Lige nacija, tijekom kojeg će Hrvatska igrati s Portugalom, Poljskom i Škotskom, trebao bi biti dobra prilika da mlađi igrači dobiju veću ulogu u momčadi, kao i da joj se priključe neki novi reprezentativci. Stoga smo u četvrtak proveli anketu u kojoj ste birali reprezentativce za koje smatrate da bi trebali igrati u budućnosti.

U anketu smo uvrstili sve igrače koji su bili na Euru, kao i one sa šireg popisa te one koji imaju dobru šansu ubrzo se priključiti reprezentaciji. Glasalo je više od 20 tisuća osoba, a rezultati su u nastavku.

Promjena formacije

Hrvatska je pod Dalićem uglavnom igrala u formaciji 4-3-3, pri čemu su vezni red činili Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić, dok su se ostale linije rotirale. U trenutku gašenja ankete, kada je glasala 13.581 osoba, poručili ste da želite prijelaz u sustave 3-5-2 odnosno 3-4-2-1, stoga smo izabrane igrače složili u skladu s time.

Naravno, teško je očekivati da bi Dalić igrao tako s obzirom na to da je nekoliko igrača sličnih pozicija i karakteristika, tako da smo složiti neke od mogućnosti.

 

Dominik Livaković je i dalje prvi izbor

Dominik Livaković godinama je prvi Dalićev izbor među vratnicama i s time se slaže 23.283 pratitelja hrvatske reprezentacije. Dominik Kotarski je završio drugi u anketu, iako uopće nije bio na Euru, već su se ondje našli Nediljko Labrović i Ivica Ivušić.

Modrić je šesti veznjak po izboru čitatelja

Kapetanu Modriću te Kovačiću i Brozoviću godinama su tepali kao jednoj od najboljih reprezentativnih veznih linija. Međutim Modrić je na pragu 39. godine, a Brozovićeva forma je pala nakon odlaska u Saudijsku Arabiju.

Čitatelji se slažu da bi Dalić trebao promijeniti središnjicu terena, u koju i dalje smještaju Kovačića, ali bi uz njega, smatraju, trebali biti Luka Sučić, Martin Baturina, Lovro Majer i Mario Pašalić. Čitatelji, njih 22.020, smjestili su Modrića na šesto mjesto, a među ostalim uvrstili Baturinu, koji je dobio pet minuta protiv Albanije.

Pjaca nije igrao na Euru, a u anketi je treći

U vrhu napada, neovisno o formaciji, izdvojila su se četiri igrača. Andrej Kramarić bio je neupitan na Euru, a tako je i u Indexovoj anketi. Ante Budimir je drugi, a Marko Pjaca i Marko Pašalić slijede iza njih, s time da je Pjaca dobio dva posto više od ukupnih 21.132 glasa. Pjaca i Pašalić uopće nisu nastupili na Euru.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.