Izbornik Belgije: Hrvatska je naše finale. Sad mislimo da imamo 10% šanse za pobjedu

Foto: EPA

IZBORNIK Belgije Roberto Martinez obratio se belgijskim medijima dan nakon neočekivanog 2:0 poraza od Maroka, koji je njegovu momčad doveo u neugodnu situaciju. U zadnjem kolu protiv Hrvatske morat će ići na pobjedu želi li izboriti plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

"Jučer sam vidio strah od gubitka na licima igrača i moja je odgovornost pronaći rješenja, promijeniti način njihova razmišljanja. Uspjeli smo nekoliko puta probiti prvu presing-liniju Maroka, ali nismo stvorili prilike. Jednostavno ne uspijevamo razviti svoj puni potencijal", započeo je Martinez pa nastavio:

"Imamo nekoliko dana pred nama da se spremimo. Napravili smo dovoljno stvari u prvoj utakmici da pobijedimo, protiv Maroka smo krenuli dobro, imali smo nekoliko dobrih trenutaka. Naravno, postoji i nekoliko segmenata kojima nismo bili zadovoljni i to moramo ispraviti. Hrvatska je naše finale na ovom Svjetskom prvenstvu."

Tenzije u ekipi

Atmosfera u belgijskoj reprezentaciji nije najbolja. Uz privatne razmirice pojedinih igrača, sve se dodatno zahuktalo nakon što je Kevin De Bruyne izjavio da je Belgija "prestara za osvajanje naslova". To je prepoznao i jedan od najiskusnijih, branič Jan Vertonghen (35), koji je nakon Maroka poručio: "Vjerojatno i napadamo loše zato što smo prestari."

"To je obitelj. Ako nemate napetosti ili neslaganja, nemate ni emocija. Znamo da to možemo. Nadali smo se da ćemo se plasirati u osminu finala iz druge utakmice, ali ovo je naša realnost. Još uvijek imamo priliku proći. Danas mislimo da imamo možda tek 10% šanse za pobjedu protiv Hrvatske. Ovaj broj će rasti od sada do utakmice. Osobno vjerujem u potencijal svoje momčadi", rekao je Martinez.

Dotaknuo se i Romelua Lukakua, za kojeg vjeruje da će biti spreman za nastup od prve minute protiv Hrvatske. "Što više opcija imamo, to će biti bolje. Ostala su još dva treninga, nadamo se da Lukaku može početi", zaključio je.