Izbornik BiH: Ovo je realnost. Nismo za ovaj nivo natjecanja

Foto: EPA-EFE

REPREZENTACIJA BiH izgubila je u 9. kolu skupine J kvalifikacija za Europsko prvenstvo u gostima od Luksemburga 4:1. Domaćini su do pobjede došli golovima Olesena u 6., Rodriguesa u 30. i 95. te autogolom Mujakića u 55., dok je poraz BiH ublažio Gojković u sudačkoj nadoknadi.

Momčad Save Miloševića odigrala je očajnu utakmicu koju su bh. mediji nazvali "blamažom" i "sramotom", a nezadovoljni navijači BiH su sredinom prvog poluvremena nakratko čak i prekinuli utakmicu. BiH je u devet kvalifikacijskih utakmica upisala samo tri pobjede (dvaput Lihtenštajn i jednom Island), ali na Euro može kroz dodatne kvalifikacije koje je osigurala kroz Ligu nacija.

"Nemamo trkačke kapacitete za ovaj nivo natjecanja. To je jedna rečenica i to je najveći problem. Bez trke je teško pričati o ostalim stvarima i iz toga idu ostali problemi. Ovo je realnost, neću tražiti opravdanje. Ne vidim da tu ima stvari koje su bitne za moderni nogomet, a to je visoki nivo trke", rekao je Savo Milošević nakon utakmice koju je odigrao bez glavnih igrača.

Njegova momčad u zadnjem kolu kod kuće igra protiv Slovačke koja je pobjedom protiv Islanda 4:2 osigurala plasman na Euro. Iz ove skupine u Njemačku ide i Portugal koji je dobio svih devet utakmica koje je igrao.

Pročitajte više