Izbornik bivših prvaka Južne Amerike podnio ostavku na presici: Prepuštam mjesto

Foto: EPA

ARGENTINAC Eduardo Berizzo podnio je u četvrtak ostavku na dužnost izbornika čileanske nogometne reprezentacije nakon remija protiv Paragvaja (0:0). "Izrazio sam želju da mjesto prepustim predsjedniku saveza. Rezultati nisu bili onakvi kakvima smo se nadali i to moramo znati prepoznati", izjavio je 54-godišnji Berizzo nakon loše igre svoje momčadi.

Čile je osmi u poretku južnoameričkih kvalifikacija, izjednačen po bodovima s Paragvajem, ali ispred njega po ukupnoj gol-razlici. "Vjerujem da naše šanse za kvalifikaciju i dalje postoje", ipak je potvrdio izbornik.

Bivši pomoćnik Bielse

Berizzo je prethodno vodio Paragvaj, Athletic Bilbao, Sevillu i Celtu Vigo, a trenersku karijeru započeo je kao pomoćnik legendarnom Marcelu Bielsi upravo u reprezentaciji Čilea. U sljedećem kolu južnoameričkih kvalifikacija Čile 22. studenog igra s Ekvadorom u Quitu, na nadmorskoj visini od 2850 metara.

Čile se nije plasirao na posljednja dva svjetska prvenstva, 2018. i 2022. Reprezentacija koja je Copa Americu osvojila 2015. i 2016. godine upala je u rezultatski značajno lošiji period nakon odlaska svoje najbolje generacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.