Europsko prvenstvo rukometašica

Hrvatice nakon senzacije protiv Mađarske čekaju svjetske prvakinje Nizozemke

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

PRED hrvatskom ženskom seniorskom reprezentacijom sutra je na rasporedu susret drugog kola u skupini C na Europskom prvenstvu u Danskoj. Čekaju ih svjetske prvakinje Nizozemke.

To je sastav koji je posljednjih šest velikih svjetskih natjecanja (Olimpijske igre, svjetska i europska prvenstva), osvojio pet medalja i jedno četvrto mjesto. U Dansku su doputovale bez nekoliko jakih aduta s kojima su donijele zlato iz Japana prošle godine na Svjetskom prvenstvu.

Nizozemsku vodi trenutno najbolji trener na svijetu

U toj ekipi više nema Nycke Groot, koja je završila reprezentativnu karijeru. Ozlijeđene su Estevana Polman, koja je bila MVP prošlog Svjetskog prvenstva, i Delaila Amega. S rukometom je prestala Maura Visser, ali tu su sjajne Lois Abbingh, najbolji strijelac svjetskog natjecanja u Japanu, i rukometašica koja je postigla pobjedonosni pogodak protiv Španjolske u finalu Kelly Dulfer.

Vodi ih Francuz Emmanuel Mayonnade, po mnogima najbolji svjetski trenera ovoga trenutka. On je inače trener hrvatskog dvojca iz Metza, ozlijeđene Ivane Kapitanović i Ćamile Mićijević. Zbog problema s koronavirusom u reprezentaciji Srbije Nizozemska igra dva dana zaredom.

Pobjeda protiv Mađarske bila je tek početak

Hrvatska i Nizozemska igrale do sada su osam puta na velikim natjecanjima. Rezultat je izjednačen. Svatko ima četiri pobjede. Posljednje hrvatsko slavlje bilo je 29:28 prije šest godina, u Varaždinu 2014. godine, na Europskom prvenstvu koje je Hrvatska zajednički organizirala s Mađarskom. To je ujedno posljednja pobjeda Hrvatske na europskim smotrama do jučerašnje senzacije protiv Mađarske.

Dvoboj protiv Nizozemske najavio je izbornik Nenad Šoštarić.

"Dan nakon utakmice s Mađarskom vrijeme je da smirimo euforiju. Sutra nas već čeka Nizozemska, želimo pokazati da znamo igrati rukomet. Igramo protiv svjetskog prvaka i za naše cure je to izuzetan test da vidimo koliko možemo napraviti. Danas Nizozemska igra sa Srbijom i to ćemo također pogledati uz još neke videe. Vjerujem da ako trkački budemo dobri, da nam ne zabiju puno polukontri i kontri, onda možemo odigrati dobru utakmicu", rekao je izbornik, dok je pivotkinja Ana Debelić dodala:

"Velika pobjeda nad Mađarskom, sretne smo i ponosne, ali znamo da je to tek početak i da moramo ostati s dvije noge čvrsto na zemlji. Sutra, kao i uvijek, moramo dati sve od sebe, teška je utakmica pred nama, ali vjerujem da ćemo pokazati kako se držimo sa svjetskim prvakinjama."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.